Pitää lupaukset pitää ennen kuin ehtivät kokonaan unohtumaan, eli tässä joitain valmiiksi tulleita juttuja...

Yritin etsiä ensimmäistä kämmekästäni kuvattavaksi vaikka mistä, mutta se on varmasti häpeäänsä kadonnut jonnekin. Sen sijaan tässä kuva toisista tekemistäni kädenlämmittimistä. Nämä on tehty Marks & Kattensin Bomull-langasta ja niitä oli kyllä hauska tehdä. Neulos nyt ei ole mitään siisteintä mahdollista (johtunee väärän kokoisista puikoista :) ), mutta kovassa käytössä ovat olleet kaikesta huolimatta. Minulla on aina luennoilla sormet aivan syväjäädytettyinä ja näiden ansiosta onnistun jotain luennoilta muistiinkin kirjoittamaan. Ohje on oma variaatio Ullassa (01/05) olleista Marylka-kämmekkäistä.

1727.jpg

Tuo taustalla oleva kangas on osa lauantaina tekemääni huutavaan tarpeeseen tullutta "puikkolokerikkorullaa" - tuo nyt ei ollut ehkä paras mahdollinen ilmaus... Tein tuota ollessani äidillä koiravahtina ja ryömin kankaan, nuppineulojen, mittanauhojen ja muiden tarvikkeiden kanssa lattialla koko päivän, kun en löytänyt mitään tasoa, jossa olisin voinut työskennellä. Tästä muistona on nyt sitten puikkolokerikko täynnä koirankarvoja, jotka eivät lähde varmasti ikinä kaikki pois! No ainakin ovat tästä lähin kaikki puikot järjestyksessä :)

Jokin aika sitten, silloin kun vielä Turussakin oli lunta ja meidän pieni ruipelokoiramme oli vielä aivan jäässä ulkona, tein tämän Penny-koirannutun Knittyn ohjeen mukaan. Mielestäni se onnistui varsin hyvin, vaikka aluksi ehdin malttamattomuuttani päätellä sen ennen aikojaan ja silloin se näytti Helmin päällä aivan rotsilta! Ohje oli minusta tällaiselle vasta-alkajalle kuten minä varsin sopiva, eikä siis liian vaikea, vaikka nyt englanniksi olikin. Muuntelin taas ohjetta hieman ja tein kauluksesta käännetyn suoran sijaan. Tämä johtui etupäässä käyttämästäni langasta, joka ei suostunut näyttämään kauniilta tuubina, taitettuna se kuitenkin on mielestäni aikas hauska. Helmikin on näyttänyt viihtyvän uudessa tyttömäisessä vaatetuksessaan oikein hyvin, vaikka kuvaa otettaessa neiti olikin juuri herännyt ja hiukan hämillään saamastaan huomiosta. Tuossa ensimmäisessä kuvassa värit ovat muuten aivan päin mäntyä, mutta toisessa kuvassa suht todellisuutta vastaavat. (Jättäkää omaan arvoonsa suttupytty-minun jättämä kassi lattialla!)

1729.jpg

1728.jpg

Nyt kevät aikaan hieman liialliselta varustukselta vaikuttavan kännykkäpussin tein mamman kellarista löytyneistä langanlopuista - värit ovat minusta aivan ihanat! Nyt pitäisi ehkä tehdä kesää ajatellen kevyempi versio pussukasta vaikka virkaten, ettei kännykkä aivan ala hikoilemaan ylipuettuna :)

1730.jpg

Tuossa nyt tuli esiteltyä joitain käsityöjuttuja, joita olen varsin kiireisen opiskelun rinnalla saanut aikaiseksi. Taso on vielä tällä hetkellä vähän niin ja näin ja tekemäni työt ovat poikkeuksetta varsin pieniä. Haluaisin kuitenkin ruveta tekemään itselleni myös vaatteita neulomalla, mutta pelkään, että pinnani ei kestä esimerkiksi kokonaisen paidan tekemistä - koiran nuttukin alkoi olla jo hilkulla (päättelinhän senkin siis jo ennen aikojaan, kun alkoi tylsistyttää jatkuva saman neulominen :)  ). Ehkä odottelen vielä hetken ja parannan taitojani niin, että työ sujusi nopeammin. Haluaisin hirmuisesti tehdä Knittyn edellisessä numerossa olleen Candy-neuletakin, mutta ehkä maltan vielä niin kauan kunnes löydän tarvittavat langat työhön...