Minulla on ollut uskomattoman huono tuuri tekniikan kanssa viime aikoina. Ensin Elisan sedällä kesti yli kuukausi kytkeä nettiyhteys uuteen asuntoomme ja nyt kun netti viimein toimii niin - yllätys, yllätys - digikamera on mäskänä! Uskomatonta, mutta totta. En siis edelleenkään pysty lisäämään blogiini kuvia viime aikaisista tekeleistäni... Mutta nyt voin ainakin kirjoittaa tänne, ilman että joudun pelkäämään työpaikkani puolesta - onneksi kesätöitä on enää muutama viikko jäljellä!

Muutto on sekoittanut vapaa-aikani miltei täydellisesti. Nyt kun asunto alkaa viimein olla siedettävässä tilassa, on minulla taas aikaa myös kutomiselle. Sain kuukausi sitten postissa tilaamani Stitch 'n Bitch - kirjat ja ne ovat aivan loistavia kumpainenkin. Haluaisin tehdä miltei kaikki kirjoissa olevat ohjeet! :) Valmiiksi olen saanut tähän mennessä vasta kapean samettilangasta tehdyn perhoshuivin (ihana!). Tekeillä ovat valkoinen Russian winter-kypäräpipo ja Spiderweb capelet-hartiahuivi, kumpainenkin Stitch 'n Bitch Nation-kirjasta.

Stitch 'n Bitch-ohjeiden lisäksi olen alkanut väsäämään edellisessä Modassa ollutta virkattua kukkaverhoa, joka on kyllä vielä aivan vaiheessa. (Johtunee siitä, että hävitin siihen tarvittavan 1,5 virkkuukoukun kaverini häissä - alkää kysykö miten!) Olen myös tehnyt sinisen minidisk-pussukan kaveriksi samanlaisen vihreän digikamerapussin - jolle ei siis tällä hetkellä ole paljon käyttöä! Sitten olen pipertänyt kaikenlaista pientä pussukkaa, virkkaamalla ja huovuttamalla.

Viime viikolla sain myös viimein rakkaan ompelukoneeni takaisin huollosta. Kone on turkoosin sininen, luultavasti lähemmäs viisikymmentä vuotta vanha Singeri :) Singerin saa ovelasti piiloon koneeseen kuuluvan funkispöydän sisään, joka toimii nykyisin myös askartelupöytänäni. Kone löytyi äidin kätköistä ulkonavetasta ja uskokaa tai älkää, se toimi moitteettomasti heti kun olimme saaneet sen kytkettyä pistokkeeseen! Ennen vanhaan sitä osattiin tehdä myös sellaisia koneita, joiden tarkoitus oli kestää viisi vuotta pitempään :) Kone oli siis muuten tiptop, mutta vaati hieman öljyämistä ja putsausta, jonka annoin mielelläni ammattimiehen tehtäväksi. Nyt kone toimii kuin uusi ja käytännöllisyytensä lisäksi se on myös ilo silmälle (uudemmista koneista voi harvoin sanoa samaa...)

Sellaista kuuluu nyt näin äkkiseltään, vähän köyhältä tuntuu kertoa käsitöistä, joiden kuvia ei voi samalla näyttää. Lupaan liittää kuvat valmiista töistä sivuille heti kun kamera on saatu kuntoon, tai mieluummin sitten kun olemme ostaneet uuden digikameran ;)