Välillä oikein ihmettelee, mitä kaikkea kivaa ihmiset heittävätkään pois sen enempää miettimättä asiaa... Roskikset ovat pyörineet minulla enemmänkin mielessä viime aikoina, koska olen tehnyt roskaan liitytyistä kulttuurisesta merkityksistä museologian seminaarityötä - joka nyt vihdoin viimein alkaa olla valmis. Työtä tehdessä selvisi, ettei länsimaisen kulttuurin roskasuhteesta ilmeisesti ole kovin paljon tieteellistä tutkimusta tehty, mikä on sääli, sillä aihe on todella mielenkiintoinen.

No, mutta roskiin ei todellakaan tarvitse suhtautua pelkästään teoreettisessa mielessä - muiden roskat ovat useampaankin otteeseen osoittautuneet minulle aarteiksi! Viime keväänä löysimme Juhon kanssa Turunmaan sairaalan jätelavalta (siellä tehtiin remonttia ja asuimme tuolloin vielä sairaalan naapurissa) upean vanhan sairaalahyllykön pyörillä. Hyllykkö on turkoosinsininen ja siinä on kaksi metallilevyllä päällystettyä kokopuutasoa - ei tuollaisia varmasti missään enää tehdä. Kaikenlaista muutakin olemme aina välillä kiikuttaneet kotiin, jos sattumalta jotain mielenkiintoista ollaan kohdattu.

Niin ja tänään aamulla kävi todella hyvä tuuri, kun oltiin lähdössä kirppiksille bussilla. Sattumalta katsottiin naapuritaloyhtiön takapihalle ja siellä oli ilmeisesti muuton yhteydessä heitetty läjäpäin tavaraa menemään! Roskiksen vieressä oli sohva, sänky, levysoitin ja kaksi tasoa. Me kiikutettiin kotiin tavaroista vanha funkkistaso, jollaista ollaan juuri tarvittukin. Taso sopi aivan täydellisesti meidän makkariin ja nyt Juho sain viimein paikan, johon laittaa kaikki kameransa. Tässä muutama kuva tasosta ja samalla myös uudesta huonekalujärjestelystä makkarissa:

95429609_fb2171c97f.jpg?v=0


95429606_a094b31bb4.jpg?v=0


95429608_60952fcf8b.jpg?v=0

Taso tuli todella tarpeeseen, vaikka ei olekaan aivan priimakuntoinen. Tehtävänsä se hoitaa kuitenkin oikein mainiosti ja sopii mielestäni muihin huonekaluihin todella hyvin - erityisesti kun tuossa vasemmalla, kuvan ulkopuolella on munuaisen muotoinen tyyliin sopiva funkkistyöpöytä... Niin ja onhan se minusta myös hyvin suloisen näköinen ja taidokaasti aikanaan tehty.

Minä en vain voi käsittää, miksi kukaan heittäisi edelleen aivan käyttökelpoista, hyvää ja tukevaa kokopuista huonekalua roskikseen. Kamalaa tuhlausta... :(